Utilizarea si aplicarea Gletului Standard M11

Gletul STANDARD M11 este un glet pe baza de ipsos, cu adaosuri minerale, polimeri de îmbunatatire a aderentei, plastifianti, de culoare alba, cu umiditate maxima de 0,5%. Se remarca prin lucrabilitate sporita si aderenta foarte buna.

Este utilizat pentru finisarea suprafetelor tencuite în interior, pentru obtinerea suprafetelor fine si netede înainte de tapetare, de zugravire sau vopsire în ulei. Se foloseste, deasemenea, pentru corectarea denivelarilor locale pâna la diferente de 1,5 cm. Este recomandat ca prim strat sau ca si strat de încarcare.

Pentru a aplica Gletul STANDARD M11 aveti nevoie de câteva unelte necesare: galeata, agitator mecanic sau manual, mistrie, gletiera si dreptar.

Înainte de aplicare, se verifica starea peretilor, planeitatea suprafetei suport, se elimina exfolierile, impuritatile si praful. Suprafata suport trebuie sa fie portanta, compacta, uscata, lipsita de grasimi de rezidiuri sfarâmicioase sau de saruri. Se monteaza canturi protectoare de colturi. Pentru suport se recomanda tencuieli cu mortar sau tinci marca VonMeister.

Preparare: Atât galeata cât si apa utilizata trebuie sa fie curate. Gletul se introduce în apa (0,35 ÷ 0,45 l/kg) si se amesteca preferabil mecanic, pâna la obtinerea unui amestec omogen, cremos, usor aplicabil. Se asteapta 10 minute pentru finalizarea reactiilor chimice si se amesteca din nou. Atentie!!! Se va evita amestecarea excesiva în vederea prevenirii formarii incluziunilor de aer în masa gletului. Se poate utiliza minim 60 minute dupa preparare. Temperatura de lucru: +5°C ÷ +30°C.

Punere în opera: Pasta obtinuta se aplica cu gletiera, în grosime de 2-5 mm verificându-se punerea în opera uniforma cu ajutorul unui dreptar din aluminiu de 2 m lungime. În cazul aplicarii mai multor straturi, urmatorul strat se va aplica dupa întarirea stratului precedent, adica dupa minim 24 ore. Pentru obtinerea planeitatii dorite se recomanda aplicarea în doua straturi. Dupa 24 ore suprafata devine slefuibila. Se va evita expunerea directa la razele solare a suprafetei proaspat gletuite. Înaintea aplicarii pe suprafete absorbante, acestea se vor amorsa sau se vor umezi cu apa. Pentru obtinerea unei suprafete de finete ridicata se recomanda slefuirea cu hârtie abraziva de granulatie fina. În cazul folosirii ca si strat de încarcare, durata de uscare este de cca. 7 zile pentru fiecare centimetru grosime strat aplicat, la o temperatura de + 20°C. La temperaturi mai mici, timpul de uscare se prelungeste. Înainte de vopsire se aplica un strat de amorsa.

Produse recomandate