Folosirea Adezivului de POLISTIREN M36

Acest tip de adeziv este un tip de adeziv pe bază de lianţi minerali, format din ciment, adaosuri minerale, polimeri de îmbunătăţire a aderenţei, plastifianţi, fără impurităţi, de culoare cenuşie. Produsul se remarcă prin. lucrabilitate sporită, aderenţă foarte bună şi rezistenţă ridicată. Este recomandat pentru aplicarea termoizolaţiei la faţade, la interior sau exterior,  pentru plăci termoizolatoare sau ornamente din polistiren expandat, plăci din spumă de poliuretan, pe suprafaţa pereţilor sau tavanelor din beton, BCA, caramidă. De asemenea, se poate folosi la tencuirea suprafeţelor de polistiren expandat sau poliuretan, dar şi la lipirea şi înglobarea plasei din fibră de sticlă pe polistiren sau poliuretan.

Consumul este de aproximativ 3-4 kg / m2.

Unelte necesare: găleată, agitator mecanic sau manual, mistrie, gletieră cu dinţi 6x6, dreptar.

Înainte de aplicare, se verifică starea pereţilor, planeitatea acestora, se elimină exfolierile, impurităţile şi praful. Suprafaţa suport trebuie să fie portantă, compactă, uscată, lipsită de grăsimi, de rezidiuri sfărâmicioase sau de săruri. Atât găleata cât şi apa utilizată trebuie să fie curate. Adezivul se introduce în apă (0,25÷0,3 l/kg) şi se amestecă preferabil mecanic până la obţinerea unui amestec omogen, cremos, uşor de aplicat. Se aşteaptă 10 minute pentru finalizarea reacţiilor chimice şi se amestecă din nou. Se poate aplica minim 60 minute după preparare.

Temperatură de lucru: +5°C ÷ +30°C.

Punere în operă: Pentru suprafeţele plane, tencuite, adezivul se aplică pe toată suprafaţa plăcii de polistiren, cu ajutorul gletierei cu dinţi de 10-12 mm, după care placa se presează pe suprafaţa de izolat. Pentru suprafeţele cu denivelări, pasta se pune pe placa de polistiren sub formă de pete la distanţe de 15-20 cm şi pe margine într-o dungă lată de 3-4 cm astfel încât să fie acoperită cel puţin 40-45% din suprafaţa plăcii de polistiren. Placa de polistiren se presează pe suprafaţa de izolat. Obţinerea suprafeţei finale drepte se realizeaza prin presarea mai multor plăci pe suprafaţă, cu ajutorul unui dreptar lung, din lemn sau metal. Timpul de întărire este de minim 72 ore. Timpul de maturare este de minim 15 zile. După 48 de ore plăcile se dibluiesc cu 4-6 dibluri/m2, iar peste placa de polistiren se va aplica un strat de adeziv de min. 3 mm. cu ajutorul unei gletiere cu dinţi de 6x6 mm în care se va îngloba plasa de fibra de sticlă, apoi se realizează nivelarea suprafeţei cu o gletieră dreaptă. După uscare se recomandă aplicarea a cel puţin încă un strat de adeziv de 3 mm pentru obţinerea unei planeităţi şi rezistenţe sporite.

Recomandări speciale: Se va evita expunerea directă la razele solare a suprafeţelor proaspăt tencuite. Se va prepara o cantitate care va fi utilizată în cca. 60 minute. Înaintea aplicării pe straturi suport absorbante, acestea vor fi amorsate sau umezite cu apă.

Produse recomandate